Full House Poker, the nuts of pure bluf

Poker is hot!  Je kunt er al lang niet meer omheen dat poker een blijvertje is. Iedereen kent wel zo’n beetje de regels en je kunt ‘s avonds na twaalven geen TV-zender meer aanzetten of er wordt een spelletje Texas Hold ‘em gespeeld. Poker lijkt overal op te duiken, op de telefoon, op internet, bij vrienden thuis en nu ook met jouw Avatar op Xbox Live Arcade. Tenminste als je geen Nederlander bent. Wij zullen nog even moeten wachten op de lokalisatie van Windows Phone 7 voor het spel officieel bij ons te downloaden is.

Natuurlijk kun je al veel langer poker spelen op Xbox Live Arcade, er is namelijk al sinds het verschijnen van de Xbox 360 Texas Hold’em te downloaden. Maar sinds het verschijnen van de Xbox Live Avatars is er nooit een poging gedaan om een pokerspel met Avatars te maken. Full House Poker, die onderdeel uitmaakt van de jaarlijks terugkerende event Houseparty, laat je online pokeren tegen maximaal 10 andere spelers. Je kunt, op de Avatar Props na, alle atributen van jouw Avatar menemen in het spel of hem of haar een van de vrijgespeelde kostuums aantrekken. Met de trekkers kun je proberen te bluffen, de linker trekker tijdens een actie zorgt ervoor dat jouw Avatar zorgelijk of angstig kijkt waardoor je jouw hand zwakker kan laten overkomen dan hij eigenlijk is. De rechter trekker laat jouw Avatar dan weer lekker agressief overkomen waarbij aardig met chips en kaarten kan worden gesmeten om jouw punt kracht bij te zetten. En voor de momenten dat je je even verveeld zijn er de chiptricks. Hoe langer je speelt hoe meer je er vrijspeelt. En dan maar proberen om met tien man te gelijk trucjes uit te halen voor de Achievement.

De regels zijn tot op zekere hoogte aan te passen, je kunt kiezen uit High, Low en High/Low poker. Dit wil zoveel zeggen als spellen waarin de hoogste of de laagste hand wint. Bij High/Low delen de hoogste en laagste hand de pot. Ook kun je er voor kiezen of je een timer aanzet of niet om het spel gaande te houden. Iedereen kent wel de puntentelling maar voor het geval dat alles niet zo helder meer is kun je met de linker schouderbutton een overzicht oproepen zodat je niet hoeft te gokken wat nu hoger was, die straight of die flush. Een extra handigheidje is dat je tijdens de beurt van een ander al aan kunt geven wat je wilt doen. Dit wordt zelfs noodzaak omdat onder sommige omstandigheden te timer voor extra XP punten kan zorgen. Met deze XP punten groei je in level waarmee je langzaam maar zeker de diverse onfatsoenlijkheden en beloningen van het spel vrijspeelt. Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om te pronken met jouw XP tegenover jouw vrienden en tegenstanders.

Als je van Pokeren houd en het leuk vind om tegen en met mensen te spelen op Xbox Live, dan is dit het spel voor jou. Zeker de combinatie van Avatars en het feit dat je het spel op Live en de telefoon kunt spelen heeft een meerwaarde boven andere telefoon of Live games. Daarnaast is het natuurlijk wel de zoveelste variant op het welbekende spelletje. Ben je pokermoe dan zul je zo wie zo geen interesse in dit spelletje hebben, voor de rest is het de moeite waard om de Amerikaanse of Engelse account weer eens uit de kast te trekken.

Genre: Gezelschapsspellen (Party)/Sport/Strategie
Uitgever: MicroSoft
Ontwikkelaar: Microsoft
Verschijningsdatum: 16  maart 2011
Singleplayer: Ja
Multiplayer: Ja
Ook verkrijgbaar op: Windows phone 7.
Kijkwijzer:
Verhaal:★☆☆☆☆ 
Grafisch:★★★☆☆ 
Geluid:★★★☆☆ 
Gameplay:★★★★★ 
Herspeelbaarheid:★★★★★ 
Overall:★★★½☆ 

Prijs: 800 mspoints / € 9,95

Related posts:

  1. Nieuwe layout xbox.com
  2. Red Dead Redemption, Cowboytje spelen voor grote jongens
  3. Gears of War 3 ligt 20 september in de winkels
  4. Tweede Map Pack voor Halo:Reach vanaf 15 maart