Arrow in the knee?

Rambo staat voor een waterval en kijkt over de punt van zijn explosieve pijl naar de Vietnamese soldaat die tegenover hem staat. Deze rent een stukje weg en schiet dan met zijn pistool op Rambo. Hij mist, Rambo niet. De slechterik van de film ontploft in duizend stukjes en alleen zijn schoenen staan nog rokend aan de waterkant. Dit was mijn eerste kennismaking met de “Coolheid” van boogschieten in films en games.

Al een tijdje is de trend in games om de held of heldin naast een schietijzer ook een pijl en boog mee te geven. Niets nieuws voor PC titels als Mount & Blade, de eerste waar je gezeten op jouw paard kon schieten, of  Team Fortress 2, waar je sporadisch de Huntsman Bow in de knuistjes gedrukt kreeg. En een spel met de titel Pirates Vikings and Knights II, vraagt gewoon om een historisch accuraat langeafstandswapen.

Ook bezitters van een Wii konden zich met Skyward Sword, Twilight Princess en natuurlijk Wii Sports Resort een echte Robin Hood voelen. Op de andere consoles schoten we met Turok en de mannen van Gears of War al menig virtuele pijl van hout, staal of plasma af. Met Call of Duty: Modern Warfare 2 en Assassins Creed: Brotherhood werden de pijl en (kruis)boog al snel een favoriet wapen wat zijn doorslag weer vindt in spellen als Skyrim, I am alive en Gotham City Imposters.

Nadat de Dragonborn in Dawngard de beschikking heeft gekregen over een kruisboog en zich nu met Ezio kan meten, zijn er steeds meer ontwikkelaars op het idee gekomen hun hoofdrolspelers met pijl en boog uit te rusten. Lara Croft inTomb Raider, Connor in  Assassins Creed 3, Prophet in Crysis 3, Corvo in Dishonored, Sam Fisher in Splinter Cell: Blacklist en Jason Brody in Far Cry 3 zullen allemaal over een setje beschikken. Tel daar straks nog alle games bij op waarin de Avenger Hawkeye een rol speelt en de pijlen vliegen je tot volgend jaar zomer om de oren.

Veel is er nog niet bekend over de multiplayer modes van de bovengenoemde spellen, maar ook hier reken ik op diverse pijlen in knieën, oogballen en andere lichaamsdelen met de vriendelijke groeten van jouw diverse tegenstanders. Their arrows will blot out the sun, but we will fight in the shade!

No related posts.