Assassins Creed Revelations, Drie voor de prijs van een

Ook al is Ezio weer een paar jaartjes ouder geworden hij is nog lang niet versleten. Sterker nog, hij lijkt wel fitter en leniger dan ooit. Hij is het levende bewijs dat je nooit te oud bent om te leren.

Na het succes van Assassins Creed Brotherhood gaat het verhaal van Ezio verder in Revelations. Hij is ondertussen al de vijftig gepasseerd maar voelt zich nog steeds geroepen om het op te nemen tegen de Tempeliers. Hij is nog fitter en leniger dan in de tijd van Brotherhood en beschikt over nieuwe moves en nieuwe wapens waar hij zich meester van moet maken. Ook zijn werkterrein is nieuw. Na een kort bezoek aan het kasteel in Masyaf, waar je 300 jaar eerder als Altaïr al rond hebt kunnen struinen, vertrek je naar Constantinopel oftewel Istanbul. In deze stad zal de hoofdmoot van het spel zich afspelen. Door in de voetsporen van jouw oude voorbeeld te stappen zul je op zoek moeten gaan naar verschillende zegels en de Tempeliers moeten verslaan.

De nieuwe setting in het Byzantijnse rijk is weer doorweven met historische feiten en speculaties. De ruim tweehonderd mannen en vrouwen die zich met de ontwikkeling van het spel bezig hebben gehouden hebben aardig hun best gedaan op zowel de verhaallijn als alle grafische pracht en praal. Ondanks dat er een redelijk korte ontwikkeltijd aan het spel voorafging, een jaar is vrij kort voor een AAA-titel, belooft de afsluiter van de trilogie een waardige finale te zijn van de serie. Natuurlijk zal bij succes een extra deel, proloog of epiloog niet lang op zich laten wachten, maar als het goed is zou er voor Ezio geen toekomst meer zijn.Ubisoft heeft aangegeven dat ze met dit deel van Assassins Creed alle losse eindjes aan elkaar willen knopen en de verhalen van Altaïr, Ezio en Desmond willen laten samenkomen. Je zult niet alleen meer te weten komen over het verleden van de twee antieke acrobaten Altaïr en Ezio, ook het verhaal van Desmond komt uitgebreid aan bod.

Alle drie de karakters zouden in principe speelbaar zijn, of ze allemaal ook over de zelfde moves beschikken wordt nog afwachten. Naast de bekende moves en wapens uit de voorgaande delen kun je in Revelations nu ook zelf wapens maken. Dit zijn voor het grootste gedeelte een soort van explosieven die je door ingrediënten te vinden en te combineren kunt gebruiken in de strijd. Naar verluid zijn zo’n 300 combinaties mogelijk, van rookbommen tot volwaardige granaten. Daarnaast beschikt Ezio over een nieuw wapen die hij kan gebruiken om langs ziplines door de stad te glijden in de vorm van een haak die hij ook bij hand tot hand gevechten kan gebruiken.

De vernieuwende multiplayer die in Brotherhood werd geïntroduceerd, wordt voor Revelations verder verfijnt en uitgebreid. Er zullen niet alleen meer karakters, kaarten en spelmodes zijn, alles zal ook beter een soepeler in elkaar steken. Hopelijk hoef je niet meer zo lang te zoeken naar een multiplayer spel en zal het wat stabieler draaien. Hoewel er meer integratie is met het singleplayerverhaal  blijft de basis echter het zelfde. Je bent nog steeds een Tempelier die voor trainingsdoeleinden binnen de muren van Abstergo in een Animus ligt. Dit alles om beter voorbereid te zijn op de strijd met de gelijkgestemden van Ezio. Je kunt nog steeds groeien in rang door bepaalde opdrachten uit te voeren en op die manier nieuwe vaardigheden vrij spelen.

Het uiterlijk van jouw Tempelier is nu uitgebreider aan te passen aan jouw smaak en eventueel clan kleuren en logo’s. Een van de nieuwe spelmodes is Manhunt. Twee groepen van vier spelers gaan twee ronden afwisselend als jager of prooi proberen op te gaan in de menigte en stilletjes punten te scoren. Welke groep na twee rondes de meeste punten heeft gescoord heeft gewonnen. Kleine uitbreidingen op bekende spelmodes die net weer een nieuwe twist aan de gameplay kunnen geven.

Er is nog niet veel gameplay te zien geweest maar wat ik heb gezien maakt mij heel blij. Of ik nu bevooroordeeld ben of niet kun je hieronder zelf bekijken, maar ik voorspel een gegarandeerde hit. Door de nieuwe setting, wapens, “nieuwe” speelbare karakters en de belofte alle goede zaken uit de vorige delen te verbeteren en uit te breiden, hebben ze mij alvast te pakken. Of alles echt zo cool is als ik verwacht kunnen we checken op 15 november voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Related posts:

  1. Assassins Creed Revelations E3 Trailer
  2. Brothers in Arms, Furious 4. Heisse Scheisse!
  3. Batman: Arkham City. The bat is back
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3, Invasion USA
  5. Assassins Creed Brotherhood multiplayer impressie