Batman: Arkham City. The bat is back

Quincy Sharp is Burgemeester van Gotham geworden. Hoe het hem is gelukt om een slaatje te slaan uit het fiasco in Arkham Asylum laat veel te raden over, maar hij heeft schijnbaar zijn lesje nog niet geleerd. Zijn grote plan was om een muur te plaatsen om een deel van Gotham City en daar al het gajes uit Arkham en Blackgate Prison te dumpen. Een grote gevangenis die zichzelf reguleert, met een beetje hulp van buitenaf. Niet alleen is dit zijn oplossing voor alle criminaliteit in de stad, het is ook de ideale plek om politieke tegenstanders kwijt te raken. Aan het hoofd van Arkhan City staar Dr. Hugo Strange. Een gevaarlijke man met een verleden dat zich kruist met het verleden van Batman. Dit geeft Dr. Strange een voordeel wat andere niet hebben, hij weet dat Bruce Wayne en Batman een en de zelfde persoon zijn.

Veel grote en kleine tegenstanders van Batman proberen binnen de muren van Arkham City een machtspositie te veroveren. Two-Face staat op het punt een grote stap in de goede richting te nemen door een voorbeeld te maken van de lieftallige Catwoman. Maar ook  Mr. Freeze, Talia Al Ghul, Black Mask, Victor Zsasz, Calendar Man, Penguin, Harley Quinn en natuurlijk de Joker verblijven nog ergens in de schaduwen van de stad. Er gaan zelfs geruchten over Solomon Grundy, een oude tegenstander van de Green Lantern. Naast een overvloed van bekende schurken zijn ook de Good-Guys met meer deze keer. Er zullen meerdere speelbare karakters komen. De hoofdmoot zal gewoon met Batman worden gespeeld, er zijn echter delen van het spel waar je als Catwoman en zelfs als Robin, the boy wonder aan de slag kunt gaan. De Riddler Trophies zijn ook weer van de partij en beloven nog beter verstopt te zijn door Edward Nigma a.k.a. Riddler.

Vanaf het begin beschik je over al de gadgets die je had in het eerste deel. Batarangs in diverse vormen, de Batclaw, explosive gel en line launcher zijn beter in de gevechten geïntegreerd en het arsenaal aan Batmoves is uitgebreid. Omdat de omgevingen meer open zijn dan in het vorige deel, komt er meer nadruk te liggen op het zweven met de Batcape. Ook zul je veel vaker omgevingselementen kunnen gebruiken om de tegenstanders aan te pakken. Detective mode is weer terug om zo makkelijk een spoor te kunnen volgen en natuurlijk om te kunnen zien of jouw tegenstanders bewapend zijn. Ontwikkelaar Rocksteady geeft aan dat de gevechten nog soepeler moeten gaan als in de voorganger en heel intuïtief aan gaan voelen. Alles ziet er weer superstrak uit en zal sfeervol in beeld worden gebracht. Als voorproefje vind je hieronder een Trailer en een flinke verzameling screenshots.

Batman: Arkham Asylum was een game waar weinig op aan te merken was. Als we dan toch wat te klagen willen hebben, en dat willen we wel, zouden de gevechten met eindbazen als zwakke schakel genoemd kunnen worden. Arkham City gamedirector, Sefton Hill belooft dat elk eindgevecht in het vervolg nog unieker zal zijn.Tactieken zouden voor iedere slechterik verschillen en de slechteriken gebruiken meer technieken die bij hun karakter passen. Zo zou er meer variatie in de gevechten moeten komen. Hill legt uit dat boss battles in Arkham Asylum niet als bijkomstigheid worden gezien, maar dat ze vroeg in de ontwikkeling van het spel zijn uitgewerkt. In het vorige spel is het team te laat begonnen deze gevechten uit te werken en daardoor voelden ze aan als een ondergeschoven kindje. Omdat het team nu meer tijd genomen heeft voor de ontwikkeling van deze gevechten, kun je er op rekenen dat er een paar leuke verrassingen op je liggen te wachten. Batman: Arkham City ligt 21 oktober in de winkel.

Update

Related posts:

  1. Release datum Batman: Arkham City bekend
  2. Nieuwe trailer Batman: Arkham City
  3. Call of Duty: Modern Warfare 3, Invasion USA
  4. Brothers in Arms, Furious 4. Heisse Scheisse!
  5. Wat is ‘Sony-Microsoft.com’?