Call of Duty: Modern Warfare 3, Invasion USA

Na de onenigheid binnen de burelen van Infinity Ward, heeft Activision de rangen aangevuld met ontwikkelaars van Raven Software en Sledgehammer Games. Of dit een noodoplossing of een gouden greep is geweest zullen we op 8 november weten, als de nieuwe Call of Duty in de schappen ligt. De eerste beelden zien er weer als vanouds goed uit, de actie spat van het scherm en het verhaal wordt nog grootser en speelt zich af in Amerika en Europa.

Modern Warfare 3 gaat gelijk door waar deeltje 2 eindigde. Vladimir Makarov heeft zoveel olie op het vuur gegooid dat een derde wereld oorlog op het punt van uitbreken staat. De Russen zijn niet alleen druk bezig Amerika onder de voet te lopen, ook Europa wordt aan alle kanten binnengevallen. Lokale troepen aangevuld met Amerikaanse legeronderdelen moeten wereldwijd proberen een niet aflatende stroom van Russisch kanonnenvoer over de kling te jagen om de wereld weer veilig te maken voor ons westerlingen. Je gaat met Soap en zijn collega’s de strijd aan in wereldsteden met herkenbare gebouwen en monumenten, van Londen, Parijs, Berlijn en New York is al bekend dat er stevige gevechten gaan worden worden geleverd, er gaan echter ook geruchten over Sierra Leone en / of Somalië.

Op de E3 werden de eerste levels van MW3  voor het eerst aan het publiek getoond. In het eerste level zagen we Derek “Frost” Westbrook en zijn kameraden van het Delta Force een vijandelijke onderzeeër saboteren en enteren om zo een batterij Russische raketten tegen hun eigenaren te gebruiken. De ontsnapping daarna is een overtreffende trap van het sneeuwscooter level in deel twee. Hieronder staan de beelden van de demonstratie van dat level door Robert Bowling op de E3.

Activision geeft aan dat ze MW3 weer vol met bombastische filmachtige momenten willen stoppen maar dan nog grootser en intenser dan in de voorgaande delen. Nieuwe wapens, gameopties en multiplayermodes moeten helpen het spel vers te houden en het te laten verschillen van deel 2. De beelden laten zien dat de inhuis engine van Infinity Ward weer een oppoetsbeurt heeft gehad. Het is misschien niet de engine met de beste graphics van dit moment, het is nog steeds een van de meest stabiele engines. Het verhaal is weer over-de-top en moet met een flinke korrel zout genomen worden. Hoewel je vaak in weidse omgevingen rondloopt, zit je vaak vast aan een voorgeprogrammeerde route waarbij je de gebeurtenissen triggert door de voortgang die je in het level maakt. Dit zal voor de fans echter geen nieuws zijn.

Voor meer vrijheid kun je een beroep doen op de multiplayer. Er is weer een grote keuze uit wapens, perks en killstreaks met oude favorieten en nieuwe aanvullingen. Een ding wat de fans zeker fijn vinden om te horen is dat de tactical nuke verleden tijd is. Naast de “normale” multiplayer modes zoals (Team)Deathmatch en Free for All, is ook de Spec Ops mode weer terug. Deze Co-op mode laat je sommige levels uit de game vanuit een andere hoek zien. En wie weet zit er ook nog wel een leuke verrassing tussen, zoals het sniperlevel in het vorige deel. Als laatste is er de nieuwe Survival mode waarin je samen met maximaal drie anderen moet proberen te overleven terwijl steeds sterker wordende groepen tegenstanders je proberen over de kling te jagen.

Al met al lijkt het wel goed te komen met MW3. Een oude beproefde formule in een opgepoetst jasje die met gemak de strijd met Battlefield 3 aankan. Met de nieuwe Survival mode kan Infinity Ward ook een gooi doen naar hun eigen “Zombie mode”, of dit net zo’n succes wordt hangt af van de uitvoering. Zelf hoop ik op een meer realistische aanpak zoals de terrorist hund in Rainbow 6. Het zou in ieder geval een goede tegenhanger zijn voor de onrealistische verhaallijn van de singleplayer. Zoek je een tactische shooter met een realistisch verhaal dan ben je hier namelijk aan het verkeerde adres. Zoek je echter een lekkere achtbaanrit met een heerlijke besturing en een dijk van een multiplayer. Dan ben je vanaf 8 november van harte welkom in de wereld van Modern Warfare 3.

Related posts:

  1. Eerste teasers Call of Duty: Modern Warfare 3
  2. Brothers in Arms, Furious 4. Heisse Scheisse!
  3. Prototype 2 E3 Trailer
  4. Dead Rising 2: Off the Record E3 Trailer
  5. Portal 2, terug naar Aperture Science