E3 2012 Techdemos

Hoewel de consolemakers nog geen nieuws brengen over de opvolgers van de Xbox en Playstation zijn de software ontwikkelaars druk doende hun game-engines naar de volgende generatie op te krikken. De eersten die wat in die richting lieten zien waren Epic met hun Unreal 4 engine en Square Enix met hun realtime Techdemo voor de Final Fantasy serie.

Ook dit jaar werd er op de E3 weer van allerlei games aangekondigd die binnen niet al te lange termijn zullen verschijnen. Grote afwezigen waren echter de next-gen consoles. Hoewel de Wii U en zijn spellen flink onder de aandacht werd gebracht, kun je deze nog niet next-gen noemen. Microsoft noch Sony heeft een woord gerept over hun nieuwe consoles. Phil Spencer van Microsoft liet zich zelfs ontvallen dat de Xbox 360 nog zeker twee jaar mee kan. Dit kan betekenen dat ontwikkeling en ondersteuning van de 360 naast die van de nieuwe console gewoon doorgaat of, wat waarschijnlijker is, de nieuwe console komt pas in een gunstiger financieel klimaat wordt gelanceerd.

Software ontwikkelaars maken zich daar echter niet al te druk over getuige de presentatie van Epic’s nieuwe engine Unreal 4. Hoewel menig spelontwikkelaar de laatste tijd de mooiste beelden uit de oude Unreal engine 3 weet te halen is deze al een tijd aan vervanging toe. Ook Square Enix is zich alvast klaar aan het maken voor de volgende generatie met hun nieuwe engine voor de Final Fantasy reeks. Eerlijk is eerlijk, de beelden zijn prachtig alleen vermoed ik dat menig huis, tuin en keuken PC nog niet klaar is voor de volgende generatie games.  Bekijk hieronder de demonstraties.

Related posts:

  1. DmC Devil May Cry E3 Trailer
  2. Wat is ‘Sony-Microsoft.com’?