Lollipop Chainsaw, Buffy met powertools

Lollies en kettingzagen, niet bepaald de meest voor de hand liggende combinatie. Maar als je deze sexy Buffy-wanabee los ziet gaan zul je haar het plezier in haar lollies zeker niet kwalijk nemen. Tenminste niet als je er zonder kleerscheuren van af wilt komen.

Oke, oke ik weet dat Buffy op vampieren jaagt en Juliet Sterling, de hoofdpersoon van Lollipop Chainsaw, heeft een familiegeschiedenis vol met zombiejagers. Toch doen de setting en de hoofdpersoon mij in eerste instantie denken aan de Amerikaanse  TV serie. Het verhaal draait om een 18-jarige cheerleader en speelt zich af op haar highschool waar ze haar klasgenoten moet beschermen tegen een zombie invasie. Dit doet zij door haar cheerleader kunsten in te zetten samen met een kettingzaag waar je U tegen zegt.

Brein achter het spel is Goichi Suda, beter bekend als Suda51. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de games Killer 7, No more heroes, Shadows of the Damned en Deadly premonition. Zijn trackrecord bestaat uit bizarre, excentrieke en fantasievolle game ideeën, die tegen cultklassiekers aan zitten. Ook deze game geeft weer een kijkje in het excentrieke gedachtegoed van de Jappaner. De hoofdpersoon is een sexy, schaars gekleed meisje dat met het afgehakte hoofd van haar vriendje zombies van allerlei pluimage aan haar kettingzaag rijgt. Als dat geen kult in de dop is weet ik het ook niet meer.

Realisme is ver te zoeken in deze game, zover je al van enige realisme kunt spreken als er zombies om de hoek komen kijken. De gameplay lijkt dan ook meer op die van Devil May Cry en Bayonetta dan op die van Dead Rising of Dead Island. Regenbogen, hartjes, sterren en bloemetjes vliegen over het scherm alsof je met een zieke versie van My little pony te maken hebt en eind- en tussenbazen zien er zeker niet uit als standaard zombies. Daarnaast speelt Suda51 met elementen in beeld die normaal gesproken niet zo snel tegen de speler worden ingezet. Een voorbeeld daarvan is een van de eindbazen die met scheldwoorden probeert onze heldin over de kling te jagen. De woorden verschijnen in beeld en Juliet  moet haar beste beentje voor zetten om deze te ontwijken, om zo haar vege lijf te redden.

Al met al is dit een titel die we in de gaten moeten houden. Als je net als ik fan bent van Suda51 en genoten hebt van zijn vorige games, zul je hier geen bult aan vallen. Net als in bijvoorbeeld Deadly Premonition zullen de bizarre situaties en aparte karakters gegarandeerd een glimlach op jouw gezicht toveren, maar in tegenstelling tot die game zal de grafische kwaliteit een stuk beter zijn. Of deze game ook wat voor jou is kun je volgend jaar zelf checken. De release staat namelijk geplant voor 2012. Ik kan in ieder geval niet wachten om met Juliet los te gaan.

Related posts:

  1. Neverdead, je kunt rollen met ons…
  2. Call of Duty: Modern Warfare 3, Invasion USA
  3. Brothers in Arms, Furious 4. Heisse Scheisse!
  4. Assassins Creed Revelations, Drie voor de prijs van een
  5. Batman: Arkham City. The bat is back