Might & Magic Heroes VI. Tactisch toveren

Might & Magic Heroes VI is het nieuwste deel uit de serie en is weer een turnbased fantasy game. Het doel van ontwikkelaar Black Hole is het succes van Might & Magic III te evenaren en overstijgen. Dit wil de ontwikkelaar bereiken door de nadruk te gaan leggen op het verhaal en de personages. Het spel speelt zich 400 jaar voor deeltje V af en gaat over de vijf kinderen van hertog Slava. Die na de dood van hun vader allemaal een manier zoeken om dit te verwerken en wraak te nemen op degene die hiervoor verantwoordelijk was.

Elk van de broers en zussen zullen zich aansluiten bij een van de vijf facties die een prominente rol spelen in dit spel. Haven is een factie die bestaat uit een groep ridders en priesters, hun aanvallen bestaan onder andere uit het oproepen van goddelijke en mythische wezens. Inferno leden vechten hoofdzakelijk met vuur, Necropolis leden laten de doden voor zich vechten en Stronghold leden gebruiken daar Orcs voor. Dan zijn er nog de leden van Sanctuary die het Naga volk gebruiken om voor hun het vuile werk te doen.

Al deze facties hebben hun eigen wezens en tactieken die je toe kunt passen op het slagveld. Al deze wezens kun je, net als jouw hero’s, naar smaak upgraden waarbij hun krachten toenemen en nieuwe tactieken beschikbaar komen. Een goed vs slecht systeem zorgt er voor dat je af en toe moeilijke keuzes moet maken. Alles heeft een invloed in het verhaal en kan een ander einde betekenen. Might & Magic Heroes VI ligt vanaf 8 september in de winkel.

Related posts:

  1. Batman: Arkham City. The bat is back
  2. Brothers in Arms, Furious 4. Heisse Scheisse!
  3. Forza Motorsport 4, You gotta move.
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3, Invasion USA