Brothers in Arms, Furious 4. Heisse Scheisse!

Brothers in Arms: Furious 4 is het nieuwste deel in de Brothers in Arms series voor de huidige consoles. Uitgever Ubisoft en ontwikkelaar Gearbox Software zijn van de oude formule afgeweken en schotelen je een ervaring voor die Tarantino’s Inglorious Basterds op een schoolreisje doet lijken.

Met Chok, een Indiaan die zich door hordes Duitsers heen vecht met zijn Tomahawks, Montana een houthakker die met zijn chaingun Nazi’s tot pulp schiet, Crockett, een Texas Cowboy die zijn tegenstanders brandmerkt en Stitch, een geflipte Ier met een lummel van een taser maak je jacht op niemand minder dan Hitler zelf. Wat resulteert in een first person shooter die nijgt naar iets wat lijkt op Borderlands en de arcade shooter Bulletstorm van Epic Games. Met een unieke art style en presentatie, een 4-player co-operative campaign mode, aparte wapens en een soort van RPG groeisysteem kan dit spel zijn eigen plaatje veroveren in de toch al overspoelde markt van shootergames.

Volgens Gearbox is hun Brothers in Arms “brand”  meer dan alleen Baker en zijn 101st, en dat Furious 4 geen “reboot” is maar een uitbreiding op het concept die los staat van de rest van de serie. Een beetje vergelijkbaar met Battlefield en Bad Company. Furious 4 is over-de-top en fun, en boort een nieuwe doelgroep aan voor de serie. Op de Gearbox Community Day maakte Creative Director Mikey Neumann tot geruststelling van de fans dan ook bekend dat het verhaal van Matt Baker’s nog zeker niet over is. In welke vorm en wanneer gaf hij daar niet bij aan dus moeten de fans voorlopig met deze spin-off hun zucht naar oorlog stillen.

Dus terug naar Furious 4. Het meest interessante aan de presentatie vond ik het nieuws dat er een RPG element in het spel zit. Hoe ver dit gaat verschillen van de levels bij Modern Warfare zal nog moeten blijken omdat de zaken die je voor jouw vrijgespeelde XP kunt inruilen verdacht veel op perks en upgrades lijken. Op zichzelf niets mis mee als de wapens dan ook maar lekker wierd en over de top zijn. Ik heb al kettingzagen, vlammenwerpers en berenvallen gezien dus ik vermoed dat dit wel snor zit.

Over -de-top geld in ieder geval voor het verhaal en de diverse tegenstanders. Grote golven tegenstanders die tot de tanden zijn bewapend en eindbazen met Jetpacks en gigantische schilden beloven in ieder geval dat je je niet verveeld en de humor houd het leuk en luchtig. Hoewel onze vier kameraden niet echt zuinig met hun wapens omspringen en zeker niet subtiel te werk gaan is er actie genoeg om met zweterige palmen aan jouw controller of keyboard te zitten. Verwacht deze titel rond de zomer van 2012 in de winkels.

No related posts.