Wargame: European Escalation

Na het consoleuitstapje van R.U.S.E. keert Eugen Systems terug naar zijn roots op de PC met Wargame: European Escalation. Deze PC only titel die gepland staat voor het eerste kwartaal van 2012, speelt zich af tijdens de koude oorlog in de jaren 70 en 80. In een alternatieve tijdlijn krijgt de NAVO het aan de stok met de troepen van het Warschaupact.

Er zijn maar twee facties die elkaar kunnen bevechten, dit wil echter niet zeggen dat je niet meerdere manieren hebt om de tegenstander te verslaan. De NAVO troepen zijn vaak moderner uitgerust en specialistischer van aard dan de troepen van het Warschaupact, maar deze zijn niet alleen goedkoper maar ook in grotere getale in te zetten. Zie de NAVO troepen als een chirurgisch mes en het Warschaupact als een voorhamer. Beiden hebben zijn voor en zijn nadelen, en beiden vragen een andere aanpak.

De Troepen hebben allemaal verschillende parameters die van belang zijn in de strijd. Dit gaat verder dan alleen gezondheid en slagkracht en behelst bijvoorbeeld ook moraal en voorraden van de troepen. Van M1 Abrams tot T-34 tanks en van Apaches tot Hinds, al het wapentuig uit de periode komt voorbij en het meeste kan worden ingezet op het slagveld. Samen met de verder doorontwikkelde R.U.S.E. engine beloofd dit mooie beelden op te gaan leveren waarbij je tussen jouw troepen kunt zitten of alles veilig van boven af kunt bekijken. Hieronder nog enkele beelden om iedereen lekker te maken.

No related posts.