Xbox 720 geruchten en aankondigingen

Er is weer een flinke geruchtenstroom op gang gekomen rond de ontwikkeling en productie van de nieuwe Xbox. Als de geruchten kloppen zouden zowel de hard- als de software volop in ontwikkeling zijn. Zouden we dan toch rond kerst 2013 deze nieuwe console in onze knuistjes mogen houden?

Niets is zeker wat betreft het nieuws rond de nieuwe console van Microsoft, laten we hem voor het gemak de Xbox 720 noemen, en alles wat je hier leest mag dus ook met een flinke korrel zout genomen worden. Als eerste gaat het gerucht dat tussen de Kerst en Oud en Nieuw de Dev Kits naar de ontwikkelaars zijn gegaan. Dit is het programma die het mogelijk maakt spellen en toepassingen voor de console te maken. Op dit moment zijn dus waarschijnlijk de eerste ontwikkelaars bezig de Dev Kit
onder de knie te krijgen en nieuwe zaken uit aan het proberen. Het zal dan ook niet lang meer duren voor de eerste nieuwtjes over de beperkingen en mogelijkheden van de software los komen. Een van de nieuwste geruchten, gemeld door Kotaku.com, is dat Microsoft een soort van “anti-used game” systeem in de Xbox 720 willen inbouwen. Dit zou er voor moeten zorgen dat je geen tweedehands spellen op de console kunt spelen. Hoe dit in zijn werk gaat en wat de precieze beperkingen zijn is niets over bekend.

Aan de hardware kant is er meer te vertellen. De grafische processor voor de Xbox 720 zou namelijk al enige tijd in ontwikkeling zijn. De meningen lopen echter uiteen welke dit zou moeten zijn. Volgens IGN zou het gaan om de Radeon HD 6670, waardoor volgens hen, de nieuwe console 6 maal zo krachtig moet zijn als de Xbox 360. Volgens Fudzilla zou de chip in de nieuwe Xbox “Odan” heten, en sinds december 2011 door IBM en Global Foundries geproduceerd worden. Microsoft heeft in december ook een patent vast laten leggen op een DVR-techniek wat zou kunnen betekenen dat de 720 ook als mediabox zou kunnen gaan dienen. De console zal in ieder geval geschikt zijn om Blue-Ray’s af te spelen.

Meerde ontwikkelaars en uitgevers hebben zich laten ontvallen dat ze een aankondiging van de Xbox 720 verwachten op de E3 van 2012. Ongetwijfeld zal er dan een stuk meer duidelijkheid komen over de mogenlijkheden, prijs en verschijningsdatum. Zoals de verwachtingen nu zijn zal de Xbox 720 aan het eind van 2013 of het begin van 2014 in de winkels liggen.

Related posts:

  1. Nieuwe layout xbox.com
  2. Xbox Live Triple Pack datum bekend voor Europa
  3. L.A. Noire Xbox 360 versie 3 discs + soundtrack release
  4. XBOX 360 en NAT