Assassins Creed 3: Liberation, Assassijnen met Girlpower

Niet alle Assassins Creed delen waren even spectaculair als hun grote broers op de consoles. De delen voor de verschillende handheld apparaten lieten maar een matige indruk achter. Ubisoft Sofia is echter van mening dat Liberation voor de PS Vita hier verandering in gaat brengen.

Na de tegenvallende Bloodlines voor de PSP en Altair’s Chronicles voor de NDS, moet Liberation voor de PS Vita eindelijk een spin-off worden die wel maat kan houden met de delen uit de hoofdserie. Het verhaal draait om Aveline De Grandpré, een vrouwelijke Assassijn van Frans-Afrikaanse komaf, en speelt zich af rond 1765 in de Bayou van Louisiana, New Orleans en de golf van Mexico. Dit is de tijd van de Frans-Indiaanse oorlog die uiteindelijk zo’n 15 jaar zou duren en de vooravond van de Amerikaanse revolutie.

Hoewel het verhaal op zichzelf staat is er sprake van raakvlakken met het verhaal van Conner uit Assassins Creed 3. Het speelt deels in de zelfde tijd, beiden hebben een gelijkwaardig wapen arsenaal tot hun beschikking en beide klimmen en klauteren met het grootste gemak door de diverse omgevingen.Wat ook opvalt is dat Ubisoft er voor gekozen heeft om ook Aveline een gemengde bloedlijn te geven. In Conners geval is dat Indiaans bloed, in Aveline’s geval gaat dit om Afrikaanse voorouders. Dit kan in beide gevallen, kijkend naar de tijdsetting van de verhalen, een historisch interessante invalshoek opleveren.

Naast de vele raakvlakken zijn er ook duidelijke verschillen. Aveline is de eerste vrouwelijke hoofdpersoon in de reeks en zij heeft ook een paar unieke wapens en eigenschappen. Zij kan net als Conner haar tomahawk en verborgen mes gebruiken, naadloos overschakelen naar haar dubbele pistolen en diverse steekwapens hanteren. Maar in tegenstelling tot Conner heeft ze daarnaast een blaaspijp met gifpijlen tot haar beschikking en haar standaardwapen is een Suikerrietmes die weer perfect bij haar Afrikaanse roots past. Tijdens het vechten is zij ook in staat om haar tegenstanders in slow-motion te “taggen” om ze daarna met een splinter cell achtige “mark and execute” beweging uit te schakelen.

Over de multiplayer mogelijkheden is nog niet veel meer bekend dan dat het een “apart multiplayer systeem” wordt. Dit kan dus nog alle kanten op. Mijn gok is dat het aardig in de buurt zal komen van de multiplayer in Brotherhood en Revelations, met hier en daar een aanpassing die de gameplay, op een kleiner scherm, ten goede zal komen. We zullen het weten op 30 oktober wanneer de game in de winkel te verkrijgen is. Ik ben in ieder geval al klaar voor de verhalen in het broeierige zuiden van Amerika. Crocodile steak anyone?

Related posts:

  1. Assassins Creed Revelations E3 Trailer
  2. Assassins Creed Revelations, Drie voor de prijs van een
  3. Lollipop Chainsaw, Buffy met powertools
  4. Neverdead, je kunt rollen met ons…
  5. Assassins Creed Brotherhood multiplayer impressie