Resident Evil 6 Trailer

Capcom was al begonnen met een virale campagne voor een Resident Evil titel maar nu is het duidelijk dat het om het zesde deel gaat van de franchise. In Resident Evil 6 ga je met drie verschillende hoofdpersonen spelen in drie verschillende verhaallijnen die waarschijnlijk met elkaar gaan overlopen. Het verhaal speelt zich af 10 jaar na het Raccoon City incident.

In Washington besluit de President van de Verenigde Staten tegenover de media de waarheid te vertellen over wat er daadwerkelijk is gebeurt in Raccoon City. Leon S. Kennedy is een goede vriend geworden van President Graham sinds hij zijn dochter Ashley heeft gered. Maar als de persconferentie door een terroristische aanval wordt geraakt krijgt Leon te maken met een getransformeerde President. In de tussentijd is Chris Redfield in China omdat de dreiging van een soortgelijke aanval alsmaar groter wordt. Over het derde verhaallijn is nog niet veel bekend maar aangezien de trailer zich voor het grootste gedeelte zich afspeelt in Tall Oaks met een nog onbekende hoofdpersoon gaan we ervanuit dat dat het derde verhaallijn is. Het gaat om een huurling die volgens Capcom gerelateerd is aan een bekende van de franchise.

Co-op gaat weer een grote rol spelen in dit deel.  Alle speelbare hoofdpersonen krijgen een partner net als in Resident Evil 5. Leon krijgt hulp van Helena Harper, een agent van de overheid. De partner van Chris en de onbekende huurling zijn nog niet bekend gemaakt maar er is al gemeld door ander websites dat de partner van de huurling Sherry Birkin wordt. Birkin is de dochter van William Birkin, de proffessor die het G-virus ontdekt.

Capcom maakte ook bekend dat als spelers het spel hebben uitgespeeld, krijg  je de mogelijkheid om een ander verhaallijn te spelen met Ada Wong net als in Resident Evil 4 ‘s Assignement Ada.

Aan de trailer te zien krijgen we weer ouderwetse zombies voorgeschoteld gemixt met nieuwe vijanden. Volgens Capcom gaat met Resident Evil 6 proberen een balans te maken tussen horror en aktie. Een mix van Resident Evil 4 en Resident Evil 5. Net als in RE5 zit er in het zesde deel zowel de mogelijkheid om de verhaallijn solo of met iemand local of online te spelen. Geruchten gaan dat de co-op multiplayer met wel 6 spelers gespeeld kan worden maar dit is nog niet bevestigd.

Resident Evil 6 zal verschijnen voor de Playstation 3 en Xbox 360 op 20 november 2012. Na die datum wordt er ook een PC release bekend gemaakt.

Related posts:

  1. (Update) Resident Evil 4 en Code Veronica gebundeld in Japan
  2. Resident Evil: Operation Raccoon City teaser
  3. Resident Evil: The Mercenaries 3D trailer onthult release datum
  4. DmC Devil May Cry E3 Trailer
  5. Dead Rising 2: Off the Record E3 Trailer